syvenny sukeltamiseen

Tekniikkasukelluskurssit ja ammattilaiskurssit
verkkokauppaan
tervetuloa sukeltamaan!

Tekniikkasukelluskurssit ja ammattilaiskurssit

Haluatko sukeltaa pidempään ja syvemmälle, kaivoksiin, luoliin, haastaa itseäsi, nähdä uusia paikkoja ja tehdä enemmän? Tekniikkasukelluskurssit tuovat uusia haasteita, kehittävät kattavasti sukellustaitojasi ja lisäävät osaamistasi.

Katso kurssitarjonta alta:

 

TDI kurssitarjonta

SSI kurssitarjonta

Kuva: Pekka Tuuri

Kysy lisää kursseista ja kurssiaikatauluista:

Jani Santala
Laitesukelluskouluttaja

blackduckdiving@gmail.com
+358 40 552 7774

tiesitkö, että...

Suljetun kierron laitteessa (rebreather) hengityskierto on suljettu. Laite perustuu siihen, että ihmisen elimistö ei käytä hyväkseen kaikkea sisäänhengitysilman happea. Normaalin ilman happipitoisuus on noin 21 %, ja uloshengitysilmassa happea on edelleen jäljellä 16–17 %. Suljetun kierron laitteisto ottaa uloshengitysilman talteen. Laitteisto suodattaa siitä pois elimistössä syntyneen hiilidioksidin. Lisäksi laitteisto tarkkailee hengityskaasun happipitoisuutta ja lisää siihen tarvittavan määrän happea.

Koska sama hengityskaasu käytetään useaan kertaan, se riittää pitempiin sukelluksiin kuin avoimen kierron laitteissa. Suljetun kierron laitteet ovat myös hiljaisempia, koska uloshengityskuplia ei juurikaan ole. Suljetun kierron sukelluslaitteita käytetään muun muassa sotilassukelluksessa ja vaativassa tekniikkasukelluksessa.

Kuva: Pekka Tuuri