rakastu sukeltamiseen

Laitesukelluksen peruskurssi
verkkokauppaan
tervetuloa peruskurssille!

Sukellus on mielenkiintoinen harrastus ja kiehtova sekä jännittävä tapa tutustua vedenalaiseen maailmaan.

laitesukelluksen peruskurssin lisätiedot

SDI OWSD laitesukelluksen peruskurssi 490€

SDI OWSD + SDI Drysuit Diver kuivapukukurssi 590€

Laitesukelluksen peruskurssin voit maksaa paikan päällä kortilla tai käteisellä, laskulla ja verkkokaupassamme yleisimmillä maksutavoilla. Verkkokaupassamme on myös osamaksumahdollisuus.

muut maksutavat:

Kysy lisää ja ilmoittaudu kursseille: 

Teemu Torkkeli
Laitesukelluskouluttaja

info@sukelluskoulutus.fi
+358 400 863 965

tervetuloa sukeltamaan!

Laitesukelluksen peruskurssi

Veden alla leijailet painottomana kuin avaruudessa, ja parhaimmillaan voit rentoutua hiljaisuudessa poissa pinnanpäällisestä arjesta ja kiireestä.

Suomessa on todella hienoja hylkykohteita Itämeressä, kirkasvetisiä kaivoksia ja louhoksia, sekä ne kuuluisat tuhannet järvet, joissa on paljon elämää ja nähtävää. Ulkomailla lämpöisissä vesissä voit sukeltaa värikkäillä koralliriutoilla ja nähdä mitä erikoisimpia vesieläimiä, tutkia hylkyjä tai vaikkapa etsiä aarteita. Kiinnostavia kohteita on lukematon määrä, ja se juuri tekee sukeltamisesta mielenkiintoista ja innostavaa. Voit aina kouluttautua eteenpäin, jolloin taas aukeaa uusia mahdollisuuksia ja vaativampia kohteita.

Sukeltaminen on harrastus, jonka aloittaminen edellyttää asianmukaisen kurssin suorittamista, jotta voit harrastaa lajia turvallisesti. Meille turvallisuus on tärkeintä, ja tavoitteenamme on kouluttaa osaavia ja järkeviä sukeltajia, jotka nauttivat lajista ja osaavat huomioida myös vedenalaiset eläimet, koralliriutat, hauraat hylyt ja muinaismuistot.

Laitesukelluskurssi kannattaa käydä Suomessa pienessä ryhmässä niin saat kurssista suurimman hyödyn. Kun lähdet lomalle etelän lämpöön, sinulla on jo peruskurssi käytynä ja taidot harjoiteltuna. Pääset lomallasi heti mukaan järjestetyille sukellusretkille, eikä sinun tarvitse käyttää montaa päivää altaalla harjoitellen sukelluksen perustaitoja tai opiskella sukelluksen teoriaa aurinkotuolissa.

Laitesukelluksen peruskurssi koostuu teoriaopinnoista, neljästä allasharjoituskerrasta sekä neljästä avovesisukelluksesta. Kurssin aikana opitaan perustiedot ja -taidot siitä, mitä laitesukeltamisessa tarvitaan. Kurssin jälkeen saat kansainvälisen SDI (Scuba Diving International) OWSD (Open Water Scuba Diver) laitesukeltajan luokituksen, jolla voit itsenäisesti sukeltaa toisen luokitetun sukeltajan kanssa aina 18 metrin syvyyteen asti (10–14-vuotiaat Junior OWSD 12 metriin asti).

Teoriaosuudet on jaettu kahteen erilaiseen kokonaisuuteen: e-oppiminen omaan tahtiin verkkokurssimuotoisena ja teorialuennot joko etänä tai sukellusharjoitusten yhteydessä. Teoriaosiossa opit laitesukeltamiseen liittyvistä varusteista, paineen vaikutuksesta, turvallisuussäännöistä, sukelluksen suunnittelusta, vedenalaisesta ympäristöstä ja monesta muusta.
Allasosuudessa sovelletaan teorian opitut taidot käytäntöön. Opit turvallisesti kokeneen kouluttajan valvonnassa kaikki laitesukelluksen perustaidot, varusteiden käytön sekä turva- ja hätämenettelyt. Avovesisukelluksia tehdään neljä erillistä sukellusta, joissa hiotaan altaassa opittuja taitoja oikeassa avovesiympäristössä.

Allasharjoitukset tehdään mahdollisuuksien mukaan joko altaassa tai allasmaisissa olosuhteissa.

Suosittelemme, että suoritat laitesukelluksen peruskurssin yhteydessä kuivapukukurssin. Kuivapuvulla voidaan sukeltaa Suomessa ympäri vuoden ja se pitää sinut lämpöisenä myös talvella. Meiltä voit hankkia oman puvun tai vuokrata kuivapuvun käyttöösi kurssin ajaksi.

Kurssimaksuun sisältyy kaikki oppimateriaalit ja kurssilla tarvittavat varusteet ilman piilokuluja. Oma pyyhe ja uimapuku kannattaa ottaa mukaan.

Kurssin aloitusvaatimukset: ikä vähintään 18 vuotta (15–17-vuotiaat huoltajan luvalla; 10–14-vuotiaille Junior-kurssi, jossa maksimisyvyys 12 m)

Mikäli haluat tutustua peruskurssilla käytettäviin sukelluslaitteisiin ja tarvikkeisiin tai haluat ostaa omat laitteet, katso sinkkulaitepaketin tarkemmat tiedot:

 

OSTA KURSSI VERKKOKAUPASTA

OSTA SINKKULAITEPAKETTI

TARKEMPAA TIETOA PERUSKURSSIN SISÄLLÖSTÄ:

TARKEMPAA TIETOA KUIVAPUKUKURSSIN SISÄLLÖSTÄ:

tiesitkö, että...

Märkäpuvun lämmönhukkaa vähentävä vaikutus perustuu eristävään neopreenikerrokseen ja siihen, että puku vähentää ihoa vasten olevan veden määrää. Märkäpuvussa ihon ja puvun väliin pääsee ohut kerros vettä ja keho lämmittää veden nopeasti.